Woontrends 2020

Door Furnea
20 April 2020

Woontrends 2020

Je woning is ontzettend belangrijk. Het is een plek waar we over het algemeen veel tijd doorbrengen. Een plek waar je alleen, met familieleden of partner helemaal jezelf kunt zijn. Je slaapt er, eet er en komt er tot rust. Het is dan ook belangrijk dat je woning ook echt als een thuis voelt. Er zijn de afgelopen jaren enorm veel onderzoeken gedaan naar het effect dat een huis op ons heeft. 

Een huis heeft namelijk niet alleen fysieke voordelen, zoals comfort en veiligheid. Het heeft ook een heel aantal psychologische voordelen. Zo is een warm thuis rustgevend en zorgt het ervoor dat we onze zinnen kunnen verzetten na een drukke dag. Hiermee kun je onder andere stress gemakkelijker verwerken. Een thuisgevoel is dan ook enorm van belang voor onze hersenen en ons geluk. Een gezellige inrichting met passende kleuren en dito accessoires, kunnen je dan ook enorm helpen bij het vinden van die rust en gezelligheid. Het echte gevoel van thuis.

Een goede woning is gezellig en warm

Natuurlijk is inrichting en gezelligheid allemaal heel erg persoonlijk. Wat de ene persoon een gezellige inrichting of woning vindt, hoeft de ander helemaal niet zo te ervaren. Het is dan ook helemaal niet gek dat er heel veel verschillende soorten inrichting te verkrijgen zijn. Echter is het wel belangrijk om, ongeacht je stijl of voorkeuren in kleuren, een warme en gezellige woning in te richten. Een woning die past bij jouw inrichtings-geest en die je rust geeft. Het gemiddelde huis bestaat uit een aantal standaard elementen die je overal terug ziet komen: een bank, eethoek met stoelen, salontafel, gordijnen, vloerkleed en natuurlijk een bed. Deze meubels zijn de basisinrichting die we in ons huis nodig hebben en aan het kiezen hiervan wordt doorgaans ook veel aandacht besteed.

Een thuis weerspiegelt ons

Een inrichting en de manier waarop deze is ingedeeld zegt veel over hoe we ons voelen en andersom. Een bepaalde inrichting heeft ook invloed op hoe productief we zijn of hoe we ons voelen. Het is dan ook belangrijk om je af en toe af te vragen wat je eigenlijk van de huidige inrichting vindt en wat het over jou vertelt. Zo kan een volle, rommelige slaapkamer je al vertellen dat je het waarschijnlijk heel druk hebt en veel stress ervaart. Het opruimen van een slaapkamer, of het strakker doen ogen van een inrichting kan je hier al enorm bij helpen. Een van de trends in 2020 is afkomstig uit Japan. Het is de techniek om je huis dusdanig op te ruimen en in te richten dat het de persoon weerspiegeld die jij wilt zijn dit jaar. Denk er maar eens goed over na, kijk een rond in je woning en vraag je af wat het over jou zegt of kan zeggen.

Je inrichting in 2020 veranderen?

We gaan een nieuw tijdperk in. Het vorige decennium hebben we inmiddels afgesloten en in 2020 beginnen we aan een nieuw en innovatief decennium. Dat betekent dat het tijd is voor een verandering. Wellicht heb je er al over nagedacht om een nieuwe inrichting te nemen? Bij Furnea hebben we een uitgebreid aanbod in allerlei stijlen en modellen meubels. Ook kun je inspiratie opdoen door een kijkje te nemen tussen de verschillende stijlen. Wellicht vraag je jezelf af wat nou de echte trends zijn voor 2020. Waar gaat de sfeer en de stijl van inrichting de komende maanden naartoe? Wat zijn de mogelijkheden allemaal? In deze blog lees je alles over de nieuwe woningtrends van 2020 en hoe ook jij hierop in kunt spelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de veranderende verwachtingen op het gebied van duurzaamheid? Wat gaan de kleuren worden en zijn er speciale kleuren die eruit gaan springen? Je leest het allemaal in deze blog. 

Trend van duurzaamheid en sustainability

De afgelopen jaren hebben we natuurlijk al gemerkt dat men zich steeds bewuster wordt van de herkomst van materialen, de impact op het milieu en de duurzaamheid ervan. Niet alleen zien we dit terug in de steeds duurzamer gefabriceerde meubels, maar ook in de stijl in woningen. Een van de meest opzienbarende woningtrends van 2020 is dan ook de groeiende natuurlijke stijl. Je zult merken dat steeds meer mensen het belangrijk vinden om op een goede manier om te gaan met de natuur.

Innovation living Rollo slaapbank - Furnea

Sustainability in huis

Ook het in huis brengen van de natuur is een element dat een stempel drukt op de woontrends van 2020. Deze trend zag je in de afgelopen jaren al groeien in de vorm van de “landelijke stijl”. Deze stijl staat bekend om de ruwere houtsoorten, maar ook de ongeschilderde houten kisten of houten banken. Het implementeren van allerlei vormen van natuur in het huis is een manier om rust in huis te brengen gedurende drukke of stressvolle tijden. Dit kan variëren van het hebben van een ruwe houten kast, tot het volledig omarmen van de duurzame stijl, met prachtige natuurlijke producten als een ruwhouten tafel met houten eetbank, of natuurlijke wanddecoraties. In 2020 zullen we merken dat deze natuurlijke stijl zich los zal maken van wat we nu de “landelijke stijl” noemen. Hierdoor zal het een eigen weg gaan en een hele stijl an sich gaan vormen. 

Hergebruikte materialen

Een onderdeel van die nieuwe stijl die in ontwikkeling is, is het hergebruiken van materialen. Denk aan het knutselen van een wandkastje uit pallethout, of aan het maken van een salontafel van gerecycled plastic. Deze meubels zijn dan ook steeds vaker en gemakkelijker te vinden in verscheidene woonwinkels en webshops. Deze meubels zijn niet alleen gezellig, maar ook circulair en dus goed voor het milieu. Je zult de komende maanden en wellicht jaren dan ook steeds vaker circulaire meubels en accessoires tegenkomen bij meubelwinkels en bij mensen thuis. 

Trend van functionele inrichtingen

Door de verstedelijking van veel gebieden en de enorme vraag naar woonhuizen en appartementen, gebeurt het vaak dat we kleinere ruimtes huren of kopen. In die gevallen is het dan ook belangrijk dat we alles op een (multi)functionele manier in weten te richten. Veel jonge stellen, maar ook gezinnen, wonen in steeds kleinere ruimtes en hierbij is het belangrijk dat alle ruimte die er is op een effectieve manier wordt benut. Er zijn dan ook steeds meer meubels die voor dergelijke huizen of appartementen zijn gemaakt. Dit zijn vaak hele knusse en gezellige meubels, zoals een uitschuifbare tafel of een kleinere bank. Ook zul je steeds vaker rustgevende kleuren tegen gaan komen die kleinere ruimtes minder vol of druk doen lijken. Hierdoor kun je handig inspelen op het feit dat je appartement of huis wellicht niet heel veel ruimte biedt voor extra meubels. Een dergelijke stijl wordt ook wel het minimalistisch design genoemd. Het is een inrichting waarbij er met weinig meubilair alsnog een prachtige uitstraling wordt gecreëerd. 

Een slimme inrichting

Bij dergelijke meubels hoort natuurlijk een slimme indeling die helemaal inspeelt op de functionele inrichting. Je zult dan ook steeds vaker gaan zien dat je voorbeelden vindt in showrooms. Hierbij kun je dan inspiratie opdoen van hoe bepaalde meubels of kamers op een gezellige doch effectieve manier kunnen worden ingedeeld. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de verscheidene mogelijkheden die hierbij geboden zullen gaan worden. Deze mogelijkheden zullen namelijk alleen maar groter en beter worden.

Efficiëntie

Naast een effectieve slimme inrichting, zul je merken dat je ook de efficiëntie enorm kunt verbeteren in je huis. Onze levens worden allemaal wat drukker. De werkdruk neemt toe, we plannen veel uitjes en dan moeten we nog voor de kinderen zorgen. Het is dan ook belangrijk dat we ons huis op een efficiënte manier in weten te richten. Tijd winnen in de kleinste dingen kan hierbij een enorme hulp zijn. 

Enkele seconden hier en daar kunnen je in de ochtend of avond enorm veel tijd schelen. Hierbij kan een slimme inrichting je enorm helpen. Denk maar aan de mogelijkheden die een bank kast kan bieden of een snelle waterkoker. Door dergelijke meubels en accessoires te combineren kun je dan ook gemakkelijk minuten op een dag winnen en je leven een stukje gemakkelijker maken. De trend van functionele inrichtingen zal in 2020 dan ook verder worden ontwikkeld.

Davidi Design Kose Hoekbank Rechts Donkergroen
Germania Oakland Large Dressoir Zwart

Trend van de industrialisatie in onze woonkamer

In vele koffie winkeltjes en hippe restaurantjes zag je deze trend twee á drie jaar al ontstaan. Nu begint het zich te manifesteren in steeds meer huiselijke settingen. We hebben het natuurlijk over de trend van industrialisatie. Hierbij gaat het er niet om stoommachines in ons huis, maar om het gebruik van industriële elementen als industriële hanglampen of metalen stoelen. Deze stijl straalt een geweldige combinatie van rust, simpliciteit en gezelligheid uit die deze stijl dan ook helemaal deze tijds maken. De industriële stijl is in 2019 al grotendeels geïmplementeerd in verschillende meubelstukken zoals salontafels, stoelen, lampen en muurdecoraties. Het is dan ook niet gek dat menig huis al vol hangt en staat met prachtige stijlvolle meubels van deze stijl.

Benvenuto Design Urbino Set - Furnea

Beton en ijzer in je huis

De industriële stijl heeft een zeer kenmerkend kleurenpalet dat overal terugkomt en gemakkelijk te herkennen is. Hierbij hebben we het over donkere tonen, maar ook de lichtere betonkleuren en zelfs wat houtachtige elementen en koper. Bij veel goed gestileerde stijlen geldt: contrast en harmonie dienen goed afgewogen te zijn. Bij de industriële stijl is dit zeker het geval. Menig huis, hotel of horecabedrijf is dan ook een heel stuk gezelliger en gebalanceerde geworden dankzij deze populaire stijl. De populaire beton- en ijzer kleuren die bij deze stijl van toepassing zijn, kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met allerlei andere kleuren. Daarnaast zijn het dusdanig makkelijk produceerbare kleuren, dat men het voor allerlei meubels en accessoires kan inzetten. 

Industriële hanglampen en eettafels

Wij spelen bij Furnea helemaal in op de industriële stijl, omdat wij het belangrijk vinden dat mensen bij ons altijd kunnen slagen. In onze webshop vind je dan ook gemakkelijk allerlei producten die passen bij deze industriële stijl. Van industriële hanglampen tot industriële eettafels. Je kunt gemakkelijk zoeken tussen de verscheidene producten en ze direct bestellen. Zo stel je jouw industriële inrichting succesvol samen en ben je helemaal up to date!

Trend van het maximalisme

We kennen allemaal de stijl van het minimalisme. Zo min mogelijk kleuren, contrasten en spullen in huis. Een trend die in de jaren 2000 enorm populair geworden is en sinds die tijd in vele huizen is toegepast en toegenomen. Witte muren, designer bank en een elegante tafel. Het is dan ook niet gek dat heel veel mensen er nu wel klaar mee zijn. Zoals we aan het begin van dit artikel al bespraken, is het belangrijk dat mensen hun huis zo nu en dan updaten en mee laten ontwikkelen met henzelf. Hierbij kan het gaan om kleine veranderingen, zoals een nieuwe bank of een nieuwe eettafel. Tijdens deze veranderingen van interieur, merk je dat mensen steeds meer over gaan stappen op een meer expressieve stijl. De stijl van het maximalisme. 

Wat is het maximalisme?

Het maximalisme is de tegenhanger van het minimalisme. Het is een stijl die door velen wordt omschreven als “meer, meer, meer”. Meer kleuren, patronen, meubels en stoffen. Het combineert de ruwe landelijke stijl met de rijke retro stijl. Hierdoor ontstaat een prachtige stijl die niet alleen gebruik maakt de contrasten, maar ook van diepe patronen en vrolijke vormen. Maximalisatie, in contrast met minimalisatie, gaat voor een maximale inrichting. Schappen vol met boeken, planten en andere knick-knacks. Ook maken mensen een combinatie van felgekleurde tapijten en grijstinten banken. Hierdoor ontstaan er vrolijke contrasten in huis die aan de basis staan van het maximalisme. Een maximalistische inrichting speelt ook goed in op de kleine woonruimtes. Het is nu heel gewoon om de spullen die je hebt ook de etaleren. Om je boekenkast ook daadwerkelijk vol te zetten met je boeken en knick-knacks. 

Maximalisatie kan dan ook een goede oplossing zijn voor mensen die kleiner gaan wonen en wellicht spullen weg willen gaan gooien. Nergens voor nodig! Zet het in je woonkamer, of in de kast. Op die manier kun je alles wat je hebt toch neerzetten, zonder dat iemand er gek van op zal kijken. Maximalisatie is een prachtige combinatie van kleur, contrast en gezelligheid.

Trend van de smart home oplossingen

Zo, we zijn uitgekomen bij de laatste trend voor 2020. Een trend die heel erg goed aansluit bij alle bovengenoemde trends. Als je er zo naar kijkt kun je een duidelijk patroon herkennen die aansluit bij de huidige economie. Zo zie je dat mensen steeds meer zoeken naar gezelligheid, effectiviteit en een manier om met weinig toch veel te doen. Denk aan het maximalisme en de effectieve inrichting. Allemaal spelen ze in op hoe velen, vooral starters, tegenwoordig wonen. Een laatste trend die hierop inspeelt en die je bij steeds meer bedrijven ziet ontstaan, is de trend van de smart home oplossingen. Hierbij kun je denken aan een slimme wekker, het slimme deurslot, of een slimme verwarming. De smart home oplossingen kunnen dan ook op allerlei handige manieren worden geïmplementeerd in je huis. 

Smart home in je eigen huis

De smart home oplossingen kunnen gemakkelijk aan elkaar gekoppeld worden en dit zorgt voor een enorme verandering in het gemak van je huis. Stel je voor dat je jouw telefoon op een gemakkelijke manier op kunt laden met je nachtkastje! Of dat je licht aangaat wanneer je thuiskomt? Het zijn allemaal kleine veranderingen die je huis nog veel gemakkelijker en efficiënter maakt. Bij Furnea vind je enkele meubels die aan deze trend meewerken. Wat dacht van dat nachtkastje dat is voorzien van een oplader voor de telefoon en een muziekspeler? Het maakt je slaapkamer net wat aangenamer en natuurlijk ook efficiënter! Zo kun je met deze handige smart home oplossingen inspelen op de trend van efficiënter wonen. 

Alles in één bij Furnea

Bij Furnea kun je terecht voor meubels en accessoires van de beste merken, voor de beste prijs. In deze blog heb je kennis kunnen maken met de verschillende trends die dit jaar zullen ontwikkelen. We vinden het bij Furnea belangrijk dat jij altijd een passend meubel vindt en geïnspireerd kunt worden. Daarom kun je in onze webshop ook gebruik maken van de stijlvoorbeelden. Hierbij kun je een specifieke stijl kiezen en filteren wij alle meubels en accessoires die hierbij zouden passen. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en kun je ervoor zorgen dat je gemakkelijk en snel de juiste meubels kunt bestellen. Zo kun je gemakkelijk de nieuwe trend implementeren in jouw huis. 

Gratis verzending en tot 100 dagen uitproberen

Omdat wij het belangrijk vinden dat jij als klant tevreden bent en altijd de beste match vindt, kun je bij ons tot 100 dagen na de bestelling je meubels retourneren. Ook bieden wij minimaal vijf jaar garantie voor onze meubels. Zo weet je zeker dat je met goede kwaliteit te maken hebt en dat je altijd recht hebt op goede hulp. Heb je vragen over producten of wil je een van onze meubels graag even testen voor je ze koopt? Dan kun je altijd langskomen in onze showroom. Hier kunnen we je voorzien van alle nodige informatie en natuurlijk informeren over de verscheidene producten die wij aanbieden. Daarnaast kun je ook telefonisch, per e-mail of via social media contact met ons opnemen.