Rustgevend modern interieur met een vleugje speelsheid

(21 artikelen)

Rustgevend modern interieur met een vleugje speelsheid

Houd jij van modern, maar wil je geen eentonig interieur? Dan is een rustgevende inrichting met een vleugje speelsheid iets voor jou. Bij deze look is het de bedoeling dat er speelse elementen aan je rustgevend interieur worden toegevoegd. Maar dan wel op een subtiele manier. Zo zorg je voor een mooie balans. Kies gerust voor gekke vormen, opvallende kleuren en laat je lekker gaan. Zolang je maar niet te veel opvallende elementen gebruikt en de rustgevende sfeer bewaart, kan alles!

Rode bank in de spotlights

Begin met het kiezen van een zitbank in een rode tint. Dat hoeft niet opvallend rood te zijn. De Kornum zitbank van Kragelund heeft bijvoorbeeld een roestige rode kleur, maar is toch perfect voor het creëren van deze look. Dit wordt het meubel dat in de spotlights gaat staan. Hét pronkstuk van je interieur dus.

De design zitbank is ideaal voor deze rol, want hij voegt niet alleen een vleugje speelsheid, maar ook warmte toe aan je interieur. Dat betekent dus baden in gezelligheid! Omdat rood een opvallend kleur is, en je niet mag vergeten de balans te bewaren, kies je wel het best voor een strak model. Nog een reden waarom de Kornum zitbank zo'n goede keuze is!

Gebruik zwart, wit of grijs als basiskleur

Meng niet te veel verschillende kleuren bij deze look, want dan wordt je interieur chaotisch. En het is net de bedoeling dat het rust uitstraalt. Door het warme rood te combineren met neutrale kleuren zoals wit, grijs of zwart, is je inrichting in perfecte harmonie.

Als je deze drie basiskleuren met elkaar wil combineren, kan dat. Maar je kan ook voor grijs kiezen in de ene kamer en zwart of wit in de andere. Of gewoon meubels in dezelfde kleur kopen voor je hele woning. Daarin ben je volledig vrij!

Stiekem een vleugje warmte toevoegen

De vloer kies je het best in een rustgevend kleurtje. Zo komen de speelse blikvangers nog meer tot hun recht. De Pebble Beach vloer van Floorify is dan een aanrader. Het heeft een zachte grijze kleur dat op een subtiele manier warmte toevoegt aan je interieur. De vloer is heel leuk om te combineren met het speelse Noma vloerkleed!

Bling-bling is een must

Hoogglans meubels zijn rustgevend en speels tegelijk. Daarom mogen ze niet bij deze look ontbreken. Er zijn bij Furnea verschillende soorten hoogglans meubels te vinden. In de woonkamer kan je bijvoorbeeld kiezen voor de Jupiter collectie van Benvenuto Design.

In de badkamer passen de Cento of Bali meubels van Pelipal dan weer mooi. Maar je hoeft niet in iedere ruimte voor hoogglans te kiezen. Je kan namelijk ook matte meubels combineren met glanzende decoratie. Een mooi voorbeeld: de Colorado halmeubels met de Danell klok.

Leuk alternatief: blinkende stofjes

Een andere mogelijkheid is om meubels uit te kiezen die omhuld zijn met een glanzend stofje. Dat is vooral een goede optie voor de slaapkamer. Wij hebben voor deze ruimte de luxueuze Hamilton serie van Davidi Design geselecteerd.

De meubels uit de collectie passen heel goed met het Kennedy dekbedovertrek en het bijbehorend kussen, omdat ze voorzien zijn van vrolijke lijnen. Het is dan ook dé manier om speelsheid in je slaapkamer te brengen. Doe er nog een leuk vloerkleed bij en je slaapkamer is helemaal compleet!

Durf te combineren met opvallende elementen

Durven is belangrijk als jij je interieur een speelse touch wil geven. Zelfs als je dat op een subtiele manier wil doen en de rust wil bewaren. Sommige elementen mogen gerust extra opvallen, zolang je maar niet overdrijft met het aantal items dat je gebruikt.

Er zijn veel meubels en accessoires die je als eyecatcher kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een stoel in een bijzondere vorm zoals de Amado stoel van Nova Design. Of een flashy accessoire zoals de Danell klok van Richmond Interiors. Het is daarbij wel belangrijk om te kiezen voor opvallende items die mooi bij elkaar passen.

Ook design lampen zijn onmisbaar

Ook design lampen zijn de ideale blikvangers voor deze look. Je kiest dan wel het best voor lampen met bijzondere vormen zoals de Dager tafel- en hanglamp van Davidi Design. Wil je je inrichting afwerken met een mooie vloerlamp? Dan past de Kinetic vloerlamp van hetzelfde merk er erg goed bij.