Tips bij het matchen van slaapkamermeubels

Door Furnea
17 Oktober 2014

De slaapkamer is voor veel mensen een belangrijke plek. Hier kom je iedere avond tot rust en word je iedere ochtend uitgeslapen wakker. Je kunt een slaapkamer volledig in eigen stijl inrichten. Hier passen meubels bij die helemaal aansluiten op jouw smaak en op de functionaliteiten die je hierin zoekt.

Het matchen van meubels is niet gemakkelijk. Je hebt een duidelijk beeld van wat je wilt; en nu is het tijd om dit beeld om te zetten naar een prachtige slaapkamer. Wij geven jou in dit artikel een aantal tips voor het matchen van slaapkamermeubels.

Tip 1: Kies eerst een centrale kleur

Een goede match start bij de juiste kleur; het is belangrijk om een of twee kleuren te kiezen die als kernkleuren worden gebruikt. Wit is een kernkleur die veel wordt gebruikt, want hier past vrijwel iedere kleur bij. De volgende kleurencombinaties komen dan ook vaak voor:

  • Wit en zwart;
  • Wit en geel;
  • Wit en roze (voor meisjeskamers);
  • Wit en blauw (voor jongenskamers)

Je kunt deze kleur ook voor de muren gebruiken. De slaapkamer lijkt ruimer wanneer de meubels goed matchen met kleuren van de muur.

Tip 2: Ga uit van een specifieke stijl

Net als in veel andere kamers in het huis, kan de slaapkamer helemaal op basis van één stijl worden ingericht. Of je nu liefhebber bent van de Scandinavische stijl of het lekker basic wilt houden, ook in de slaapkamer kun je alle kanten op. En dat biedt voordelen bij het matchen van slaapkamermeubels, want een groot aantal stijlen kent een uitgebreid assortiment aan meubels.

Kies hierom voor meubels met dezelfde stijl. Als de boxspring met hoofdbord van oud hout is gemaakt dan is het mooi om de rest van de slaapkamer in dezelfde stijl in te richten. Voeg ook andere meubels toe die van oud hout gemaakt zijn, want zo krijg je een mooi geheel.

Tip 3: Kijk naar de slaapkamervloer

De vloer heeft een eigen uitstraling die door de gehele slaapkamer is doorgevoerd. Of je nu laminaat of tapijt in de slaapkamer hebt, je wilt dat het meehelpt bij het verkrijgen van de gewenste uitstraling. Maak het jezelf daarom gemakkelijk en neem de vloer als centraal punt om slaapkamermeubels te matchen.

Heb je toch liever een andere kleur dan laminaat? Dan kun je er altijd voor kiezen om een mooi tapijt over het laminaat te leggen. Veel mensen kiezen ervoor omeen extra vloerkleed onder het bed te leggen.

De volgende foto geeft goed weer hoe je de meubels met de slaapkamervloer matcht. De rechte lijnen van de vloer zijn ook terug te zien in de kasten, het bed en een groot aantal accessoires die in de slaapkamer staan. De foto bewijst ook dat wit een goede keuze is als kernkleur voor de slaapkamer.

Tip 4: Laat vorm een rol spelen

De vorm van meubels speelt een grote rol bij de samenstelling van de slaapkamer. Je kunt veel verschillende vormen met elkaar combineren. De laatste jaren zijn strakke lijnen in de badkamer erg populair. Een houten vloer met strakke houten lijnen sluit goed aan op een strakke boxspring, zoals je in bovenstaande foto hebt kunnen zien.

De accessoires in de slaapkamer kunnen hier mooi bij aansluiten. Combineer verschillende vormen met elkaar om de slaapkamer zo op een creatieve manier samen te stellen.

Tijd voor een nieuwe slaapkamer!

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen gaat het matchen van slaapkamermeubels om kleur, stijl, de slaapkamervloer en vorm. Met deze 4 uitgangspunten is het eenvoudig om een slaapkamer samen te stellen die helemaal aansluit bij jouw eigen smaak en stijl.

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie of wil je trendy slaapkamermeubels kopen? Kijk dan in ons uitgebreide assortiment aan slaapkamermeubels. Dankzij de handige filters voor kleur, materiaal en merken wordt het heel gemakkelijk om de slaapkamermeubels te matchen.