Waardentrend | Earthgency

(16 artikelen)

Existential Power

Existential Power is een interieurstijl die geïnspireerd is op de grillige natuur. Robuuste en gewaagde meubels mogen er dan ook niet uit ontbreken. Als jij houdt van een sprekend interieur, heb je dé look voor jou gevonden. Hieronder ontdek je hoe je hem toepast in je interieur!

Haal de kracht van de natuur in huis

Als je een Existential Power-interieur wilt ontwerpen, dan is het voornamelijk belangrijk dat jij de natuur in huis haalt. Let op: er is een groot verschil met een landelijk interieur, omdat deze stijl voornamelijk geïnspireerd is op het rustige boerderijleven.

Existential Power staat meer voor de kracht van de natuur. Er wordt dan ook gekozen voor grillige en organische vormen in plaats van sierlijke en strakke meubels. Als je kiest voor de Existential Power-stijl voel jij je altijd één met de natuur.

Zorg voor balans met natuurlijke kleuren

Een Existential Power-interieur is gewaagd, maar heus niet zo chaotisch als je misschien in eerste instantie denkt. Er wordt namelijk voor een balans gezorgd door natuurlijke kleuren te gebruiken, zoals bruin- en groentinten. Ook diepe, donkere tinten die de de oerkracht van de natuur weerspiegelen, worden in dit interieurtype vaak gebruikt.

Toon je liefde voor het milieu

Een Existential Power-interieur wordt altijd ontworpen met liefde en aandacht voor het milieu. Dat betekent dan ook dat er enkel gekozen wordt voor gerecyclede, biobased en duurzame materialen. Daarnaast is het belangrijk om materialen te gebruiken met een ruwe, verwilderde en onbehandelde look. De meubels uit de Luxor-serie passen met hun lamellenlook erg goed bij deze serie.