Mind The Gap

(12 artikelen)

Quiet glamour

Met alle ziektes, oorlogen en alle andere negatieve dingen die er tegenwoordig in de wereld gebeuren, verlangen mensen meer dan ooit naar betere tijden. Uit dit gevoel van nostalgie is een nieuwe interieurtrend ontstaan: de Quiet Glamour. Bij deze trend laat jij je omringen door vertrouwde materialen en zorg je voor gezelligheid. Als je dol bent op een mix van modern en klassiek en jij je in je nopjes wilt voelen in je interieur, is dit dé look voor jou. Wij vertellen je hoe je de stijl kunt toepassen!

Ga voor sobere en strakke meubels met een elegante feel

Bij de Quiet Glamour look wordt er teruggegrepen naar de luxe van de jaren ‘20 en midcentury van de vorige eeuw. De meubels die gebruikt worden bij deze stijl zijn strak en sober, maar hebben toch een elegante uitstraling.

Om contrast te creëren kies je het best voor een mix van moderne en klassieke meubels. Of ga voor meubels die zowel moderne als klassieke eigenschappen hebben, namelijk modern classics. Gebruik ook zeker oude iconen, zoals een dressoir, bureau en rookstoel.

Mix donkerrood, kobaltblauw en smaragdgroen

In de Quiet Glamour-stijl wordt er voornamelijk gebruikgemaakt van drie krachtige kleuren: donkerrood, smaragdgroen en kobaltblauw. Deze donkere tinten zorgen voor een intieme en gezellige sfeer. En ze stralen ook nog eens luxe uit.

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je interieur alleen maar uit deze kleuren bestaat. Het beste wissel je een paar donkerrode, kobaltblauwe en smaragdgroene meubels en accessoires af met zwarte meubels om te zorgen voor een mooi geheel.

Gouden accessoires en ruitjes mogen niet ontbreken

Als je deze look compleet wilt maken, mogen accessoires in frisse tinten niet ontbreken. Denk aan muntgroen. Daarnaast zorgt ook goud ervoor dat het geheel prachtig afgewerkt is. Goud hoeft niet overvloedig aanwezig te zijn. Met de Brenn klok van Richmond Interiors kun je bijvoorbeeld op een subtiele manier goud toevoegen in je Quiet Glamour-inrichting.

De patronen die vaak in een Quiet Glamour interieur wordt gebruikt zijn ruitjes. Ze worden diagonaal geplaatst waardoor ze extra opvallen. Met een stoel of fauteuil met ruitjespatroon maak je je interieur dus nog stralender. Ook geometrische patronen zie je vaak terug. Onze tip? Kies voor de Moa Bistro stoel van Sits. Deze past hier geweldig bij.

Alleen het beste is goed genoeg

Het doel van de Quiet Glamour look is dat je interieur een luxe-uitstraling krijgt, zonder er decadent uit te zien. Dit kun je enkel verwezenlijken door gebruik te maken van luxueuze materialen. Denk daarbij aan marmer, luxe hout en geslepen glas. Daarnaast is het uiteraard belangrijk dat de meubels een kwalitatief design hebben.