Eiland keukens bij Furnea | Mix & Match

(15 artikelen)

Zoek je ruimte & gezelligheid? Kies dan voor een Eiland keuken van Furnea

Een keukeneiland is dé manier om je keuken om te toveren tot een gezellige ruimte waarin gekookt, gegeten en ontspannen kan worden. Keukenopstellingen met een eiland zijn een populaire droom van veel mensen en bieden dan ook vele voordelen. Het keukeneiland nodigt uit tot gezelligheid en is de perfecte plek om de kok gezelschap te houden of om met vrienden te genieten van een drankje. Het is wel belangrijk om voldoende ruimte te hebben voor een eiland keuken.

Er zijn talloze variaties mogelijk voor een keukeneiland. Populaire opties zijn een wasbak en/of kookplaat, maar het is niet verplicht om iets met het eiland te doen. Soms kan het juist mooi zijn om het simpel te houden door alleen een keukenblad te plaatsen. Door een paar mooie barkrukken rondom het eiland te zetten, creëer je direct een nieuwe, sfeervolle keuken.

Hoe kun je je eiland keuken indelen?

Wanneer je een keuken met keukeneiland wilt, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Hierbij is het van belang om de afmetingen en indeling goed te overwegen. Het is bijvoorbeeld essentieel om voldoende loopruimte rondom het eiland te behouden en rekening te houden met de extra ruimte die nodig is wanneer je barstoelen aan één kant wilt plaatsen. Daarnaast is de afstand tussen het keukeneiland en het vaste keukenblok van belang en wordt geadviseerd om hierbij een afstand van 90 tot 120 cm aan te houden.

Ook de indeling van de driehoek tussen de koelkast, kookplaat en spoelbak is van groot belang, omdat je deze apparatuur veel gebruikt tijdens het koken. Een te grote afstand tussen deze elementen kan onpraktisch zijn. Verder moet je beslissen of je aan beide kanten kastjes wilt of slechts aan één kant. Er zijn dus veel opties om over na te denken bij het ontwerpen van je keukeneiland.

Transformeer je keukeneiland: ontdek de mogelijkheden van een kookeiland of spoeleiland

Een van de populairste en meest veelzijdige keukeneilanden is het kookeiland. Dit type keukeneiland bevat doorgaans een kookplaat en de afzuigkap hangt erboven of is ingebouwd in het keukenblad. Een andere optie is het spoeleiland, dat is voorzien van een kraan en spoelbak, terwijl de kookplaat in het vaste keukenblok kan worden geplaatst. Uiteraard zijn er ook eilanden waarbij beide elementen - kookplaat en spoelbak - in één keukeneiland zijn geïntegreerd. Dit maakt keukeneilanden tot een zeer flexibele keukenopstelling, waarbij je veel verschillende mogelijkheden hebt om je keukenapparatuur in te delen.

Vanwege het open karakter van een keukeneiland wordt het vaak het centrale punt in huis. Het kan daarom gebeuren dat je je woonkamer links laat liggen en alleen nog maar in je keuken wilt zijn. Houd hier dus rekening mee wanneer je een keukeneiland overweegt.

Ontwerp jouw droomkeuken met een keukeneiland bij Furnea Keukens

Bij Furnea Keukens helpen we je graag bij het realiseren van jouw nieuwe keuken met een keukeneiland. We beginnen met het opmeten van de ruimte en bespreken jouw wensen en ideeën voor de indeling, keukenapparatuur, lades, kastjes en het keukenblad. Op basis hiervan maken we een prachtige 3D-tekening. Daarnaast adviseren onze keukenspecialisten je graag over kleuren, materialen en handgrepen. Indien gewenst kunnen we zelfs langskomen om jouw keuken in te meten en te plaatsen. Kom langs in onze showroom in Schiedam en ontdek onze design en landelijke keukens. Bij Furnea Keukens vind je gegarandeerd jouw droomkeuken met keukeneiland!