De mooie stoffen van Richmond Interiors bij Furnea

(33 artikelen)

De mooie stoffen van Richmond Interiors

Richmond Interiors laat je zelf je zitbank samenstellen. Dat is goed nieuws, want zo krijg je een zitbank die heel goed bij jou, je gezin en je interieur past. Een van de dingen die je zelf mag bepalen, is het stofje waaruit de zitbank vervaardigd wordt. Dit is een hele belangrijke keuze, want het bepaalt de algemene uitstraling van je zitbank én je interieur. Richmond Interiors heeft heel erg veel stofjes om uit te kiezen en ze zijn allemaal van de beste kwaliteit. Ontdek welk stofje voor jou de beste optie is! 

Elk stofje heeft zijn eigen voordelen 

Iedere stofsoort is uniek en heeft dus zijn eigen specifieke kenmerken en voordelen. Als je het moeilijk vindt om een keuze te maken, kan het helpen om daar rekening mee te houden. Hieronder een overzicht van ieder stofje met de uitstraling en voordelen!

Emerald & Juke stof

Voor het creëren van een luxueus interieur is de Quartz-stof een goede optie. De stoffen zijn namelijk fluweelzachte velvet stoffen die uit polyester vervaardigd zijn. Maar ze verschillen wel in de kleuren waarin ze te verkrijgen zijn. Daarnaast is de Emerald-stof voor 3% uit latex gemaakt waardoor de samenstelling toch een beetje anders is.

Juke stof

De Juke-stof heeft als groot voordeel dat het verkrijgbaar is in ontzettend veel kleuren. Van alle stoffen heb je hier de meeste opties. De kans is dus groot dat er een stofje bij zit dat op vlak van kleur bij je interieur past. Dit stofje is daarnaast volledig gemaakt van velours polyester en ontzettend kleurvast. Het heeft ook een groot aaibaarheidsgehalte. 

Quartz stof

De Quartz-stof is een bijzondere stofsoort, want het straalt een-en-al luxe uit. Het is ook een stof met een hoog blinkgehalte. Ideaal als het van jou opvallend mag zijn! De Quartz-stof voelt daarnaast fluweelzacht aan waardoor het een plezier is om op te zitten. Het is verkrijgbaar in zowel opvallende als neutrale kleuren.

Copenhagen Bouclé stof

Het Copenhagen- of boucléstofje is een dikke stof die volledig uit polyester gemaakt is waardoor het erg duurzaam is. Het scoort dan ook uitstekend op de Martindale-test. Het mooie luspatroon geeft de stof een bijzondere uitstraling. Het ziet er daardoor namelijk erg knuffelbaar uit. En het voelt minstens even zacht aan. Als je houdt van een bijzonder interieur en je comfort erg belangrijk vindt, is dit stofje een goede optie.

Kiezen aan de hand van kleur

Als je niet wilt kiezen aan de hand van de specifieke eigenschappen of de textuur, kan je ook gewoon je keuze maken op basis van kleur. Niet elk stofje is namelijk in ieder kleurtje verkrijgbaar. Als je je keuze wilt maken op basis van kleur, is het wel belangrijk dat je kijkt naar wat je mooi vindt én wat er past bij het kleurenpalet dat je hanteert in je woonkamer. We geven je alvast enkele tips!

Natuurlijke kleuren

Natuurlijke kleuren zijn al de kleuren die je in de natuur terugvindt. Denk daarbij niet alleen aan bruin en beige, maar ook aan groen. Er wordt vooral voor natuurlijke tinten gekozen bij een landelijk interieur, omdat ze gezelligheid uitstralen. En dat is waar het bij een landelijk interieur om draait. Als je al gebruik hebt gemaakt van natuurlijke kleuren, is het een goed idee om ook je zitbank in een natuurlijke tint te kiezen. Bij bijna ieder stofje heb je de keuze uit natuurlijke kleuren.

Neutrale kleuren

Neutrale kleuren kan je combineren met elke andere kleur. Er zijn natuurlijke kleuren die neutraal zijn, zoals beige en bruin. Maar bij neutrale kleuren zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor wit, grijs of zwart. Er wordt vaak voor dit soort kleuren gekozen in een modern of industrieel interieur. Bij elk stofje zijn er tal van neutrale tinten om uit te kiezen. Vooral bij het Emerald-stofje heb je op dat vlak veel keuze. 

Opvallende kleuren

Wil jij je zitbank als eyecatcher gebruiken in je woonkamer? Dan kies je het best voor een opvallend kleurtje. Dit is niet mogelijk bij elk stofje. Het Himalaya Furry stofje is bijvoorbeeld enkel verkrijgbaar in neutrale tinten. Maar niet getreurd, want je hebt nog voldoende opties. Zowel het Juke-, Quart- als Emerald-stofje is namelijk verkrijgbaar in opvallende kleurtjes. Let wel op, want als je voor een fel kleurtje kiest, is het belangrijk dat het bij de rest van je interieur past.

Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor okergeel. Een mooie herfstkleur die de aandacht trekt. Het past erg goed bij andere herfstkleuren, zoals bruin en oranje. Daarnaast kun je kiezen voor roze. Deze kleur combineer je goed met wit en pasteltinten. Petrol is dan weer een mooie kleur dat je in ieder interieur kan gebruiken en perfect combineerbaar is met neutrale kleuren en groen- of blauwtinten. En zo zijn er nog meer mooie en opvallende kleuren. Weet jij niet goed hoe je ze moet combineren? Dan mag je raad vragen aan de Furnea interieurexperts!

Makkelijk te onderhouden 

Sommige stoffen van Richmond Interiors zijn wat zachter dan andere, maar toch zijn ze allemaal even makkelijk te onderhouden. Het is vooral belangrijk dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. Geen nood als je het ideale onderhoudsproduct voor je zitbank nog niet gevonden hebt, want je vindt het terug in onze webshop, namelijk de Royal Textile Care Kit.

Met de producten uit deze set verleng je ook de levensduur. Wil je toch liever helemaal geen risico nemen? Dan is het een goed manier om onze iProteqt All in House Service bij te bestellen. Vlekjes, krasjes en scheurtjes worden dan gratis hersteld voor de komende 5 jaar.

Stel je Richmond Interiors zitbank samen met een stof naar keuze bij Furnea 

De diverse prachtige stoffen van Richmond Interiors kan je gebruiken voor het samenstellen van een zitbank. De stof is echter niet het enige wat je kan kiezen. Als je naar onze showroom komt, ontdek je er alles over!