Richmond Interiors: stel je bankstel zelf samen bij Furnea

Richmond Interiors | Bankstellen samenstellen bij Furnea

Vind jij het moeilijk om een bankstel te vinden die niet alleen maar mooi is, maar ook helemaal voldoet aan je wensen? Dan is daar dé oplossing voor: je zitbank zelf samenstellen. Richmond Interiors maakt het je samen met Furnea mogelijk. Hoe het werkt? Richmond Interiors heeft enkele zitbankmodules die je zelf kan samenstellen om zo het gewenste zitbank model te creëren. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen en kleuren. Daarnaast kan je extra dingen aanpassen om zo de zitbank te personaliseren volledig naar je voorkeuren. Het is erg simpel en leuk om te doen. Ontdek de mogelijkheden!

Voor iedereen het perfecte model

Een zitbank op maat creëer je door de zitbankmodules in een bepaald model aan elkaar te laten plaatsen. Er zijn heel veel mogelijkheden. We overlopen de meest populaire opties hieronder. 

Hoekbank: de beste optie voor veel comfort

Bij een hoekbank worden de zitbankmodules in een hoek geplaatst. Zo heb je veel zitruimte en comfort zonder dat je daarvoor te veel plaats in je woonkamer verliest. Een hoekbank is erg populair, zowel bij grote als kleine gezinnen. Dit voornamelijk door de ruimte die het biedt. 

Een hoekzitbank heeft daarnaast als voordeel dat je zelf kan kiezen in welke richting je ligt. Wil je een hoekbank op maat laten maken? Dan bepaal je helemaal zelf waar de hoek komt en hoe groot je hoekzitbank wordt. Dat is handig, want zo laat je het helemaal in je interieur passen. 

Tweezitsbank: ruimtebesparend en makkelijk te combineren 

Heb je een kleine woonkamer? Dan kies je het best voor een tweezitsbank. Het is ideaal om alleen of met twee op te zitten en neemt nauwelijks ruimte in beslag. Ben je van plan om je gezin uit te breiden of om je woonkamer groter te maken? Dan kan je er in de toekomst een tweezitsbank en/of fauteuil bijplaatsen. Voor iets meer zitruimte kan je ook kiezen voor een drie- of vierzitsbank. Deze is perfect voor kleine gezinnetjes. Als je een drie- of vierzitsbank combineert met een poef heb je eveneens de mogelijkheid om je beentjes uit te strekken. 

Chaise longue: geeft je veel ligruimte 

Een chaise longue zitbank, ook wel sofa genoemd, is bedoeld om volledig in te ontspannen. Doordat het lang is, kan jij er namelijk lekker languit in liggen en volledig in tot rust komen. Je kan kiezen voor alleen een chaise longue, wat een zitbank is die slechts aan één kant van een leuning voorzien is. Deze is perfect om in je eentje van te genieten. Maar er bestaan ook zitbanken met een chaise longue gedeelte in verwerkt, wat een betere optie is voor een gemiddeld tot groot gezin.

U-bank: perfect voor grote gezinnen

Als jouw gezin uit veel personen bestaat, wil je uiteraard dat iedereen een comfortabel zitplekje heeft. Een twee- of driezitsbank zal in dat geval erg krap zijn. Maar een u-bank is ideaal. Dit soort zitbank biedt namelijk heel veel zitplaats. Het heeft een u-vorm en dus een langer gedeelte aan beide uithoeken. 

Voordat je een u-bank koopt, moet je natuurlijk zeker zijn of je daar de plaats wel voor hebt. Maar indien je de ruimte hebt, is het zeker een aanrader. Een u-bank biedt doorgaans plaats voor zes personen en zelfs meer. Maar uiteraard beslis jij zelf hoe groot de bank precies wordt. 

Diverse prachtige stoffen en kleuren 

Hierboven zag je de diverse mogelijkheden op vlak van model, maar ook qua stof en kleur is er heel wat keuze als jij een zitbank op maat wilt creëren van Richmond Interiors. Dit zijn de mogelijkheden:

Casa stof

Het Casa-stofje is voor 85% uit polyester en voor 15% procent uit linnen gemaakt. Het heeft dan ook een bijzondere uitstraling. Dit stofje is eveneens geschikt voor intens gebruik. Het grote voordeel is dat het verkrijgbaar is in veel mooie kleurtjes. Zo kan je kiezen voor taupe, champagne, grijs, Antraciet en nog zoveel meer. Dit zijn allemaal kleurtjes die je uitstekend kan combineren met andere kleuren.

Emerald stof

Het Emerald-stofje is een andere optie. Het is voor 97% uit polyester en 3% uit latex gemaakt en is ontzettend duurzaam en slijtvast. Het Emerald-stofje is eveneens verkrijgbaar in diverse kleuren met een glanzende uitstraling. Zo kan je kiezen voor een sfeervolle zandkleur of een mooie donkerbruine kleur. Maar als je van fellere kleurtjes houdt, is de Emerald-stof ook ideaal. Het is namelijk eveneens te verkrijgen in het okergeel en blauw.

Juke stof

De Juke-stof is volledig uit polyester gemaakt en ontzettend kleurvast. Van dit stofje geniet je dan ook erg lang. Bij de Juke-stof heb je de meeste kleurmogelijkheden van allemaal op vlak van kleur. Wat dacht je van een roze zitbank, een forstgreen zitbank of eentje in het goud? Het is allemaal mogelijk! Geen nood, want als je van meer bescheiden kleurtjes houdt, vind je er ook je gading.

Quartz stof

Als laatste is er het Quartz-stofje. Deze is verkrijgbaar in het okergeel, blauw, roze en nog veel meer kleuren. De stof is volledig uit velvet polyester vervaardigd en scoort daardoor ook heel erg goed op de Martindale-test.

Copenhagen Bouclé stof

Het super zachte Copenhagen-stofje is volledig vervaardigd uit polyester en daarom erg kwalitatief. Het scoort zelfs 100.000 op de Martindale-test wat betekent dat het ideaal is voor intensief gebruik. De stof voelt ook zacht aan en is een plezier om naar te kijken.

Kan je niet kiezen? Kom dan naar de Furnea showroom 

Het is niet moeilijk om je zitbank samen te stellen volledig naar wens. Maar doordat je zoveel opties hebt, is het wel niet makkelijk om de juiste keuzes te maken. Gelukkig hoef jij je daar helemaal geen zorgen over te maken, want als je een bezoekje brengt aan onze showroom, staan er interieurexperts voor je klaar die je daarmee kunnen helpen.

In de showroom is er ook veel meer keuze op vlak van aanpassingsmogelijkheden. Voor een zitbank op maat, kom je dus het best eens langs. De koffie en thee staan alvast voor je klaar!